I dag er det blevet nemt at låne penge og derfor skal man også vide hvad det er man siger ja til, hvis man tager f.eks. et online lån. Herunder kommer der en lille guide til de vigtigste ting du skal vide, inden du låner penge online. 

Læg et budget

Start med at lægge et budget og find ud af hvad du har af indtægter og og udgifter. Derved finder du også ud af, hvor mange penge du reelt hver måned kan afbetale på et lån. Undlad at ligge et alt for stramt budget. Det er de færreste der trives ved ikke at have nogle penge i månedsvis. Der er flere skabeloner på nettet der er lige til at gå til.

Lad dig ikke friste

Lad dig ikke friste til at låne flere penge end du reelt havde planlagt og har brug for. lån penge nemt og hurtigt kan hurtigt vise sig at være en dyr fornøjelse. I dag er konkurrencen stor på online markedet for hurtige og nemme lån. Renten er da også faldet og er stort set konkurrencedygtig med de renter traditionelle banker tager. Men det kan være dyrt at misligeholde et lån og det er den fælde mange falder i, fordi det kan være nemt at låne lige lidt ekstra. 

Få mere end et lånetilbud

Lige så acceptabelt det er at shoppe omkring og finde det bedste tilbud i alle andre situationer, bør du også gøre det, når det drejer sig om et banklån. Husk det er et tilbud og derfor til forhandling. 

Da det er nemt og hurtigt at ansøge online og de kræver ofte ikke sikkerhed modsat en almindelig bank. Ofte tager det ikke mere end et par minutter at sende en ansøgning og få svar. Derfor en god ide at sende mindst 3 ansøgninger. Derved øger du ikke bare dine muligheder for at få et positivt svar, du har også større muligheder for at finde det lån der er billigere og sidst men ikke mindst, har du et bedre forhandlingsgrundlag. 

Kig efter 

Inden du acceptere et lånetilbud bør du have kigget tilbuddet godt igennem og kende konsekvenserne. Derfor er det godt at kende lidt til de forskellige ord og begreber der står i lånetilbuddet. Hvad betyder f.eks. rentesats og ÅOP.