En smuk indkørsel kan forvandle og fuldende dit hus inden dine gæster træder ind i dit hjem. Uanset om du har et nybygget murstenshus, et træhus eller en hvidkalket patriciervilla. Så vil en flot anlagt indkørsel altid give et godt førstehåndsindtryk for både dem der kommer gående forbi dit hus eller overfor dine besøgende.

Inden du går i gang med projekt indkørsel, er der nogle overvejelser som du skal tage. Dem kan du læse mere om her.

Forberedelse til ny indkørsel

Det kræver grundig forberedelse, når du skal i gang med anlægning af ny indkørsel. Det er derfor meget vigtigt at du vælger en flise eller sten der kan tåle, at der kører tungt trafik henover. Store fliser er flotte, men de har tendens til med at tiden at begynde at vippe, og kan i værste tilfælde risikere at knække. Det er derfor en god idé at gå efter mindre og tykkere sten, når de skal bruges til indkørsel. Det anbefales fra professionelle fagfolk, at fliserne er mindst 6 cm til indkørsler med let trafik. Kører der løbende flere biler ind og ud af din indkørsel, er det en god idé at investerer i nogle der er lidt tykkere. Skal stenene blot bruges til terrasse eller lignende er en tykkelse på 5 cm tilstrækkeligt.

Indkørsel der holder i mange år

Når du skal ud og vælge hvilke sten, som du ønsker at bruge til belægningen, så er det vigtigt, at du vælger nogle der er solide, og som egner sig til at der kører tunge køretøjer på. Ved at du også får lavet en kraftig kantsikring, får du ovenikøbet en indkørsel der kan holde i rigtig mange år.

En indkørsel er hårdt udsat med tunge biler og dæk der bremser og drejer. Dette kan føre til, at belægningen skrider ud til siden hvis indkørslen ikke er anlagt professionelt fra start. Det er derfor en god idé ikke at gå på kompromis, når der skal lægges grus inden fliserne skal anlægges. Ved at få en bund der er 100% i orden, får indkørslen også den nødvendige stabilitet, og du vil have en flot indkørsel der holder i mange år. Selvom det er hårdt arbejde, er det en dårlig idé at gå på kompromis.

Valg af sten til indkørsel

Der findes et stort udvalg af sten, som kan bruges til at anlægge ny indkørsel. Det kan derfor være svært at navigere rundt i de mange forskellige typer, som der er på markedet. Du kan her læse mere om de forskellige sten, som er gode til brug i din indkørsel.

Herregårdssten:

Herregårdssten er også kendt som holmegårdssten. Flisen har målene 14×21 cm. og kan fås i forskellige tykkelser. 5 cm. er den mest solgte tykkelse til både indkørsel og terrasse.

Herregårdssten er også en af de mest prisvenlige sten på markedet, og findes i et bredt udvalg af farver. Den mest solgte er grå, som også er den billigste.

Chaussesten:

Chaussesten er en rigtig god belægning, som har et meget rustikt udseende. Chaussesten er også bedre kendt som brosten. Især på offentlige områder og gamle veje bliver denne type sten brugt til belægning.

Chaussesten findes også i et stort udvalg af farver. Denne type sten bliver kun pænere med årerne, når der har kørt biler på dem, og de har været udsat for vind og vejr.

Havefliser:

Havefliser i beton er også en sten som ofte bliver anvendt i indkørsler. Havefliserne findes i mange forskellige størrelser og i forskellige tykkelser, alt efter om fliserne skal benyttes i indkørslen til tung trafik, eller som belægning på terrassen. Skal du bruges dem i indkørslen, skal fliserne have en tykkelse på 6-8 cm. Er det til en terrasse eller lignende, så er 5 cm. nok.