Det er vigtigt at skrive et testamente – både for dig selv og dine nærmeste!

Ved at skrive et Testamente sikrer du, at tingene sker, som du ønsker det. Det kan eksempelvis være, at du specifikt ønsker at visse ejendele arves af en bestemt person. Det kan også være, at du har et konkret ønske til, hvad den resterende formue skal bruges på. Eller at du har et særligt krav til, hvor og hvordan du vil begraves eller bisættes. Det kan være, at det fremgår i hvilken kirke og hvilke salmer, du ønsker sunget. Eller at du ønsker din aske spredt udover havet. 

Et testamente er en gode måde at sikre at ens sidste vilje sker fyldest. Ofte er det svært – måske endda for hårdt – at tage disse snakke med sine nærmeste, imens man kan. Døden er, for mange, et tabubelagte emne, og det kan være svært både at sætte ord på og spørge ind til eventuelle ønsker, imens man kan. Ved at skrive et testamente, sparer man også sine efterladte for en del bøvl og besvær. I stedet for at disse parter indbyrdes skal nå til enighed og fordele arven mellem sig, kan du på forhånd fortælle, hvordan du ønsker situationen. 

Det gør det ofte meget, meget nemmere for de, der står tilbage og nu skal i gang med at bearbejde en sorg. En proces der kan tage lang tid. Som pårørende kan det være rart at vide, at den slags er ordnet på forhånd – og der kan være en ganske særlig glæde og følelse forbundet med at arve noget konkret, man ved at den afdøde særligt havde tiltænkt én. Det er en form for sidste hilsen – men en hilsen der går igen og igen, hver gang man ser arvestykket. 

Sørg for at din sidste vilje sker ved at lave et testamente, hvor du guider dine nærmeste i retningen af, hvad du konkret ønsker, der skal ske med alle dine ting. Det kan eksempelvis også være et brændende ønske om, at dine ting og værdier doneres til en bestemt organisation, som du har en særlig kærlighed til. Eller et ønske om, at der i stedet for blomster ved kisten i stedet sendes et valgfrit beløb til en velgørenhedsorganisation, der står dig og dit hjerte nært. 

Der kan skrives mange ting – og du kan lave dit testamente personligt, så der er ingen rammer for, hvordan det skal være eller hvad, der er rigtigt eller forkert. 


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *