Som virksomhed er der flere måde du kan vækste på. Du kan sælge mere til dine ekstisterende kunder, tjene mere pr. enhed eller du kan få nye kunder. Det sidste sker i dag ofte via internettet hvor mulige kunder googler og finder virksomhederne der. Statistisk set ved man at med mindre man ligger øverst i top 3 på første side google viser vil nye kunder ikke finde dig men i stedet vælge den virksomhed der bliver vist først af Google. Det er altså vigtigt at  Google finder dig og placere dig øverst hvis du vil have nye kunder og det er her SEO kommer ind. SEO hjælper dig med at komme øverst i søgemaskinerne. I Danmark reelt Google.

Få hjælp af et SEO bureau

SEO arbejde er et tidskrævende arbejde, men der er også mange penge at hente på bundlinjen, hvis det bliver gjort. Du har mulighed for selv at gøre det, men det er også muligt at få et SEO bureau til det. Uanset om du selv vælger at gøre det eller om du henter hjælp udefra, er det et af hjørnestenene i at blive fundet på nettet og af den vej få nye kunder. Det er ikke nok at have verdens bedste produkt og hjemmeside, hvis kunderne ikke kan finde dig. Er dine konkurrenter bedre til SEO, er det dem der løber med de nye kunder, hvis der bliver søgt på internettet.

Ideelt set bør der tænkes SEO ind fra starten og dermed undgå, at der skal skrives nye tekster til hjemmesiden. Især hvis det er en tung hjemmeside med flere hundrede undersider. Det gøres på baggrund af en analyse, der fortæller hvilke ord folk googler, for at finde dine typer af produkter og så skrives de ord blandet andet ind i teksterne. Google læser dine tekster og værdifastsætter dem. Jo højere værdifastsættelse jo højere op kommer du og jo nemmere kan dine kunder finde dig.

Linkbuilding

Ud over tekster med søgeord er linkbuilding et andet vigtigt element når der snakkes SEO. Linkbuilding er den del af teksten der er market med blå og som bringer dig videre til en anden side. Det er vigtigt at have links der linker internt på siden og andre der linker ind og ud af hjemmesiden.