Drømmen om at stifte sit eget firma og selv bestemme hvor og hvornår du vil arbejde. At kunne hente ungerne tidligt og så arbejde om aftenen er noget mange danskere drømmer om. Går du med den drøm bør du også overveje hvilke form for virksomhed du bør have. Er du seriøs og har du ikke før haft en virksomhed er det en god ide at kontakte en advokat eller en revisor og få råd og vejledning til hvilke form for selskab du bør stilfte. Det er nemlig ikke underordnet hvilke form for firma eller selskab du vælger. Et personligt ejet firma betyder personlig hæftelse og det betyder, at du kan risikere alt hvad du ejer. Du risikere hus og hjem og i mange år fremover og du kan blive jagtet af din bank, SKAT og kreditorer og du kan få svært ved at få en økonomisk fornuftig fremtid. Omvendt risikere du kun de penge du har brugt på at stifte et ApS eller et A/S. For et ApS betyder det 40.000 kr. for et A/S 400.000 kr.

Stift et holdningselskab samtidig

Uanset om du stifter et ApS eller et A/S bør du overveje at stifte et holdingselskab på samme tid. Det er nemligt muligt at bruge de samme penge det koster at stifte et ApS eller et A/S på at stifte et holdingselskab. Du skal dog stifte holdingselskabet først. Det er kun muligt at stifte et ApS eller et A/S samtidig med at du stifter holdingselskabet.

Hvad er fordelen ved et holdingselskab?

Hvad er fordelen ved et holdingselskab, som kun kan stiftes hvis du stifter et A/S, et ApS eller et andet firma i selskabsform? Du kan ikke stifte  et personligt ejet selskab og et holdingselskab.

Et holdingselskab, som egentlig ikke er et selskab, men som omtales som et for nemhedens skyld er en konstruktion som optræder som et mellemled. Det er et mellemled imellem dine selskaber hvis du har flere. Du kan føre penge fra et selskab fra et til et andet. Det giver dig nogle skattemæssige fordele, da du ikke behøver at betale skat af et overskud og kan bruge pengene til at dække et af dine andre selskabers underskud. Du kan også vælge at lade pengene stå i holdingselskabet til dårlige tider og lade det være en pengetank. Ala Joakim Von And.