Der er helt utrolig mange mennesker i Danmark der kommer i økonomiske problemer når de først begynder at optage lån hos de dyre låneudbydere der reklamere med hurtig udbetaling af penge og lav rente.

Det er nemlig i langt de fleste tilfælde en lav rente du ender med at betale på dine kviklån, forbrugslån osv. Vi har set kviklån med årlige renter i procent på over 700% og det betyder altså hvis du i lånets hovedstol har lånt et beløb på 100 kr. Så skal du efter et år have betalt mere end 700 kr tilbage på lånet!

Jo højere et lånebeløb du har optaget jo sværere vil det altså være at komme ud af lånet igen fordi de afdrag der findes på lånet typisk er meget højere end du lige kan betale hver måned.

Den røde regering der i 2019 kom til magten har sidenhen haft stor fokus på disse kviklån og forsøger fortsat at få strammet op omkring de vilkår lånevirksomheder har. Der skal et loft på ÅOP og yderligere fokus på disse låns vilkår: som eks. Omkostninger forbundet med optagelse af lånet.

Der skal også være mere transparens mellem låneudbydere imellem således at man ikke kan optage et lån hos en anden låneudbyder hvis man allerede har flere lån i gang som ikke er afdraget færdigt.

På nuværende tidspunkt kan et moder-selskab oprette flere selskaber under sig og låne ud til den samme forbruger mange gange. Det sætter forbrugeren i en situation hvor han/hun ikke kan afdrage på lånet men måske kun LIGE betale renterne.

lån

Det skal der sættes en stopper for og disse informationer omkring lån hos forbrugere skal opsættes i en central database således at de kviklån en forbruger har optaget kan tjekkes.

Det er ikke kun folk med en usund økonomi der optager lån. Alle kan komme i en situation hvor man får uforudsete udgifter og pludselig skal bruge penge hurtigt. Der er de mange kviklån en god mulighed fordi lånet bliver udbetalt næsten med det samme når man godkender med NemID.

Kategorier: Økonomi

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *