Konfirmationssæsonen står for døren, og snart venter mange nye konfirmanter. Det er en festlig højtidelighed, som skal fejres med manér. Det giver typisk anledning til en masse af konfirmandens nærmeste, god mad og drikke, gode gaver og overraskelser, og tak og konfirmationssange til og fra æresgæsten.

Hvad forbereder man sig inden konfirmation?

Noget af det første og vigtigste, som man skal have på plads inden en konfirmation er, hvor selve festen skal holdes. henne Hvis ikke man har plads til at holde det privat selv, skal der derfor bookes en lokation, som samtidig skal kunne huse mange mennesker på en gang. Fordelen ved dette kan dog være, at man samtidig kan lave en aftale om, at de sørger mad og drikke til den store dag. Ellers vil man også skulle tage stilling til forinden, om man selv vil stå for at lave maden eller vil bestille nogt udefrg samt ligeledes sørge for at få bestilt forskellige drikkevarer.

Når først det er på plads, kan man sende invitationerne ud til de mange gæster. Det kan dog være, at der et tema i forhold til maden, pynt og tøj osv. for selve dagen, som først skal falde på plads inden disse kan sendes ud til gæsterne. Det er dog stadig vigtigt, at invitationerne sendes ud i god tid før selve konfirmationen skal finde sted.

Det er også vigtigt at konfirmandens tøj og gaver er på plads i god tid. Samtidigt med at det kan være vigtigt, at arrangere transport fra kirken og fotografering efterfølgende, hvis det er et ønske. Derudover kan både værter, æresgæsten og øvrige gæster, typisk skrive en konfirmationssang. 

Hvordan skriver man en konfirmationssang?

Konfirmationssange er typisk et festligt indslag til konfirmationen, hvad end det er en konfirmationssang fra bedsteforældre,  søskende mor og far, onkel og tante, eller en god ven eller veninde. Det kan dog samtidigt være en stressende proces op til konfirmationen at skulle udarbejde den helt rigtige konfirmationssang selv. 

Når man skal skrive en konfirmationssang er det essentielt, at den er personlig og kommer lige fra hjertet. Det kan være med sjove anekdoter og gode historier om æresgæsten. Det er dog nemt at videreformidle disse, og derfor behøver du ikke stå med besværet om at skrive en konfirmationssang selv. Du kan således nemt få hjælp af andre til at finde den rette melodi – også helt bogstaveligt, sådan at dine minder om konfirmanten, får et helt personligt præg.