Først og fremmest: Kan man selv stå for Olieskift på sin bil eller skal man have en mekaniker til at gøre dette?

Svaret er simpelt og meget konkret: Ja! Det kan sagtens lade sig gøre at skifte olie på sin bil selv. De fleste der har haft en bil i længere tid har prøvet at skulle skifte olie på sin bil. Det at skifte olie på sin bil kan overordnet og simpel gøres i 7 punkter:

  1. Køb olie
  2. Kør motoren varm
  3. Løs bundproppen
  4. Skift oliefilter
  5. Påfyld olie
  6. Start motoren
  7. Aflever spildolie

Uddybet gennemgang af olieskift

Vi kommer her med 7 steps til hvordan du selv kan stå for Olieskift på din bil. Det er utroligt simpelt når man først ved hvordan man skal gøre, så du kan helt sikkert også klare det!  

1. Køb olie

Køb den olie der passer til din bil. Der findes utrolig mange steder der sælger olie, men i langt de fleste tilfælde kan du finde olie på den nærmeste tankstation. Læs dog brugsanvisningen til din bil for at se hvilken olie der passer i din motor.

2. Kør motoren varm

Kør en tur i bilen og få varmet motoren op i normal køretemperatur.

3. Løs bundproppen

Løs bundproppen og sørg for at alt olie løber ud i en samler således du kan sende det til affald i rigtig orden. Du kan med fordel anvende en ny bundprop når du skal skrue denne i igen for, at sikre at der ikke spildes olie fremover.

4. Skift oliefilter

Smør pakningen i olie så pakningen er helt tæt og skift så oliefilteret. 

5. Påfyld olie

Hæld den nye olie på motor ved at åbne motorhjelmen og påfyld den nykøbte olie. Træk oliepinden op og kontrollerer at oliestanden er som den skal være.

6. Start motoren

Tænd for bilen så motoren bliver varm. Kør eventuelt en lille tur så motoren opnår normal køre temperatur. Hold ind til siden og tjek oliestanden i motoren. Er oliestanden lav igen påfyld da ekstra olie i motoren.

7. Aflever spildolie

Din gamle olie skal indleveres hos en genbrugsstation og må altså ikke bare smides ud i kloak eller andre steder. Din genbrugsstation sender dette til genanvendelse.

Du burde nu være i stand til at kunne skifte olie på din bil selv, men er det ikke tilfældet du blive nød til at kontakte din lokale mekaniker, som helt sikkert kan klare denne opgave for dig hurtigt. Det vil meget sikkert være muligt at klare dit olieskift imens du venter.

Kategorier: I Danmark