Vi mennesker er ikke altid lige gode til at gøre ting bare fordi vi godt kan lide dem. Ofte føler vi os utrolig forpligtet til at gøre andre ting og glemmer derfor nogle gange at nyde de små øjeblikke – som når vi får lov til at fordybe os i en hobby som vi rigtig godt kan lide. 

Når vi mennesker får lov til at slappe af med en hobby, afstresser vi også fra hverdagens sus og dus og får lov til processere alle de forskellige indtryk – og det er med til at gøre os til mere afbalanceret udgaver af os selv.

Men hvis du løber hovedet mod en mur i forhold til din hobby kan den hurtigt blive lige så irriterende som den engang var sjov. Det kunne være at du manglede nye ting og motiver at tegne eller at du var gået død i den bogserie du var kommet til. Når sådanne ting sker lægger nogle af os hobbyen fra os, og det er ikke altid godt, da vi får sværere ved at afstresse – derudover må man aldrig gå fra en udfordring, det er ikke godt for velværet.

Nedenfor finder du to tips til at bibeholde interessen og blive bedre til din hobby – uanset hvad end du måtte gå op i.

Fordyb dig yderligere

Nogle mennesker glemmer af og til at der er flere lag til en hobby end som så, og hvis du føler at du er fanget på et niveau af det, så er det måske på tide at du dygtiggører dig yderligere. 

Der findes et hav af forskellige måder at fordybe sig i sin hobby, find onlinekursus om din hobby der kan forklare noget du ikke vidste om det, snak med andre entusiaster og få viden derigennem eller se på din hobby med et nyt sæt øjne. 

Sæt tid af til det

Ofte er hobbyer noget vi presser ind når vi ikke har andet at lave, men ved at fordybe dig i hobbyen og sætte tid af til den, kommer du automatisk også til at bruge mere tid på det – og det er en god ting. Der er et gammelt ordsprog der siger at det kræver 10.000 timer at blive virkelig god til noget, og selvom overdrivelse fremmer forståelsen er det stadig noget om snakken. Rom blev ikke bygget på en dag og det tager både tid og kræfter at virkelig blive rigtig god til en hobby.