At være medlem af en a-kasse skal give dig tryghed og hjælp når du har behov for det. Mange A-kasser tilbyder efterhånden det samme i forhold til rådgivning, karriereafklaring, sparring, coaching og at svare på alle spørgsmål, der har med ret og pligt at gøre. En del a-kasser er i de senere år gået ned i pris, fordi de blev ved med at miste medlemmer. Medlemmerne følte ikke at de havde råd til at være medlem i a-kasserne, så de opsagde deres medlemskab. 

Det kan ikke betale sig at være for dyr

Det kan ikke betale sig for A-kasserne at være for dyr. Og det giver heller ikke mening, da man ofte ikke er villig til at betale en masse penge for at være medlem i en a-kasse, derfor skal du vælge en Billig a-kasse.
Du kan bruge din a-kasse lige så ofte, som du har lyst og du kan drøfte alle karriere eller ledighedsspørgsmål med a-kassen. Man kan ringe til sin a-kasse på alle hverdage i et bestemt tidsrum også bliver man mødt af en receptionist, der spørger ind til hvad man vil tale om.

Man vil dernæst blive stillet om til en af a-kassens rådgivere, som kan rådgive og hjælpe dig med dine spørgsmål. Hvis vejlederen eller konsulenten ikke kan svare på dine spørgsmål, vil de altid sige til dig, at de vender tilbage til dig efter de har undersøgt det, på et senere tidspunkt. 

Socialt samvær i din a-kasse

Du kan også bruge din A-kasse til at møde ligesindede som ligesom dig, enten har haft stress, er arbejdsløs, mangler inspiration eller bare vil møde en ’fagfælle’ med samme tanker og tilgang til faget. Det kan du sagtens gøre gennem din a-kasse, fordi a-kasser afholder arrangementer. Mange af arrangementer er tema-møder, hvor der kommer en udefra og holder et oplæg om et givent emne. Disse arrangementer foregår et par gange om året, men derudover er der også mange kurser og andre seminarer som du kan tilmelde dig og lære en masse nyt og lære nye mennesker at kende. 

Hvis du er i tvivl kan du undersøge hvad de forskellige a-kasser koster at være medlem af, der findes forskellige oversigter på nettet, der sammenligner a-kasserne og deres priser og hvad du får for pengene. Du kan også ringe til a-kasserne, når du har udvalgt 2-3 stykker og stille dem spørgsmål i forhold til deres tilbud og hvad du får ud af at være medlem hos dem, både når du er i arbejde og som ledig.